lauantai 1. maaliskuuta 2014

Joonatan 1,5v

Joonatan on muutaman päivän päästä jo puolitoista vuotta, ajattelin nyt kertoa pikku herran taidot ja temput.


Joonatan on aamuvirkku ja heti herättyään täynnä energiaa, eipä se energiataso siitä laske päivän aikana kylläkään. Omaa tahtoa löytyy välillä vähän liiaksikin, mutta pärjääpä myöhemmin elämässään kun tietää mitä haluaa eikä luovuta helpolla. Luonteeltaan poika on kiltti ja lempeä, ei ilkeyttään tee pahaa. Valppautta ei myöskään puutu ja joonatan on aina asialla kun jotain tapahtuu, mikään ei jää pieniltä silmiltä huomaamatta. Kaikessa mitä joku tekee pitäisi saada olla mukana, joonatan on aina auttamassa asiassa kuin asiassa. Rakkautta satelee kun ollaan hyvällä tuulella, meillä ei kyllä varmasti ole yhtään päivää ilman ettei joonatan jakaisi pusuja ja haleja<3 



Tällä hetkellä suurin kiinnostuksen kohde on ehdottomasti kaikki laitteet mistä on mahdollista soittaa musiikkia, kännykän tai tietokoneen nähdessään joonatan alkaa samantien hokemaan "boom kah,bom kah jee" robin fani siis löytyy täältäkin ja kun joku sitten laittaa musiikkia niin joonatan alkaa tanssimaan. 

Leluista joonatan mieluiten katselee kirjoja, tekee nuppipalapelejä tai laittaa palikoita sopiviin reikiin, On myös superkivaa tuhota toisten lego rakennelmat!  Satua joonatan ei jaksa vielä kuunnella vaan kääntää sivuja kokoajan ja osoittelee kuvia, enimmäkseen toistetaan vaan mitä kuvissa on. Joonatan on kauhean kiinnostunut leluista joilla muut leikkii, mutta esimerkiksi vauvoille ja koirille luovuttaa lelut heti ilman pienintäkään epäröintiä, kavereiden kanssa sitten vähän takutaan että kummalla se lelu nyt olikaan.


Sanoja joita puolitoista vuotias osaa:
Äiti
Pappa
Papa (napa)
Kissa
Poppaa
Api (apina)
Pöpö (pöllö)
Ama (amanda)
Anna
Tuo
Tätä
Uffa (muffa)
Mmu (mummu)
Älä huua 


Taitoja joita ponskunen osaa: 

-Kiivetä syöttötuoliin itse
-Syödä itse
-Pyyhkiä paperilla suun ja pöydän
-Mennä potalle ku käsketään, tosin vaippa päällä.
-Kutittaa toisten varpaita
-Viedä roskat roskiin tai ainakin lähemmäs roskista
-Siivota lelut koriin
-Pestä hampaita, omia ja muiden
-Paijata nätisti
-Viedä asioita ihmisille kun pyydetään
-Jakaa omastaan
-Juosta
-Hypähtää
-Riisua
-Näyttää missä napa, varpaat ja nenä
-Laittaa cd soittimen päälle
 

Sellainen puolivuotias meillä asustaa!:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti