lauantai 22. helmikuuta 2014

Karhunpoika sairastaa

Nyt on meillekki sit rantautunut pojalle ensimmäinen korvatulehdus! Nyt ollaan onneksi jo voiton puolella, antibiootit on nyt 6 päivää, kyllä välillä meinas usko jo loppua kun toi mun normaalitsi ei hetkeäkään paikallaan pysyvä sähköjänis makas sängyssä eikä jaksanu nousta ku vähä juomaan ja jatko unia. 



Nyt ollaan jo normaali oloissa ja paluu arkeen on aloitettu, kuinka ihanaa onkaan yrittää saada puolitoista vuotias ymmärtämään että nyt nukutaan taas omassa sängyssä kun viikon on saanut nukkua jonkun vieressä, ja että nyt pitääkin syödä sitä ruokaa mitä on eikä sitä mitä huvittaa. On tässä itelläki vähä ongelmia palata takas normaali rutiineihin kun oon viikon oikeastaa kölliny pikku potilas kainalossa, piti ottaa kaikki irti kun sain sylivauvan hetkeksi takasi eikä sitä raaskinu jättää yksin, ja ehkä osalta en uskaltanutkaan kun oli niin outo ja uustilanne, joonatan ei oo ikinä ennen ollu niin kipee että tarvis antibioottia tai ettei se olis jaksanu edes vähän leikkiä ja syödä. Nyt elettiin mehukeitoilla ja smoothiella aikalailla 5 päivää, ikinä ennen ei myöskään oo poika ollu noin kauaa kipee, muutama päivä yleensä ollu vähä vetopois ja sit jo normaalimpi.


Toivotaan nyt et jää ensimmäiseks ja viimeseks korvatulehdukseks, vierestä oon seurannu kuinka kaikki siskon 3 lasta on kärsiny korvakierteestä ja saanu putket korviin, ei kiitos sitä!

Ainiin, musta tuli nyt koululainen! Pääsin siis sinne kouluun johon hain ja se alkaa maaliskuun alussa, se on iltakoulu eli joonatanin ei tarvi vielä hoitoon. Jännäää! Odotan innolla, tuntuu niin ettei tee mitään kun on vaan kotona, jotain muutosta nyt ainaki :)

toivottavasti muualla on pysytty terveinä! 

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ruokaviikko

Yllättävän hyvin muistin kuvata ruokia, ainoastaan tämän päivän ruispurilaiset unohtui ikuistaa mutta korvataan se brunssi kuvilla ;)

Tässä nyt niitä ruokia joita tällä viikolla on meillä syöty:

Tortilloja kanalla ja salaatilla:

Kaalilaatikkoa:

Koskenlaskija kalaa ja muusia:

Makaroonilaatikkoa:

Jauhelihakastiketta ja rusettipastaa:

Ja tänä aamuna meillä oli brunssi:

Joonatanilla ei bagelin välissä pysyny täytteet kun herra söi ne ja kannet vaan aina jäi :) mutta kaikilla oli hyvä mieli ja vatsa täynnä se on pääasia! 

Aika perus lapsiperhe sapuskaa meillä syödään yleensä, tavallisia kotiruokia. Pastat,riisit ja leivät valitsen täysjyvänä ja muutenkin pyrin satsaamaan ruuan laatuun ja että ateriat on tasapainossa, ruokaympyrän mukaan. 










maanantai 3. helmikuuta 2014

Ruokaostokset

Me käydään ruokaostoksilla yleensä kerran viikossa ja silloin ostetaan sitten koko viikon tarvikkeet. Ruuat suunnittelen etukäteen ja kirjoitan kauppalistan, muutama viikko sitten latasin puhelimeen foodie-sovelluksen joka on ehkä paras keksintö ikinä. Suosin muutenkin s-ketjun kauppoja ja prismassa on mielestäni paras valikoima joten sovellus sopii siinäkin meille, on kätevää kun näkee kaikki vaihtoehdot ja hinnat, kun kauppalista on koossa tietää paljonko suurinpiirtein kauppaan pitää varata rahaa. Jos joku jolla älypuhelin löytyy ei vielä ole moisesta sovelluksesta kuullut niin suosittelen lämpimästi tutustumaan!

Ajattelin nyt sitten vähän näyttää mitä meillä ostetaan ja paljonko rahaa menee.


Näiden ostosten lisäksi oli vielä 4 laktoositonta- ja 10 rasvatonta maitoa, en jaksanut niitä ruveta asettelemaan ja kuvaamaan.


Näiden ostosten hinnaksi tuli 100,96€ Ja näillä pärjätään se viikko, tottakai joukkoon mahtuu aina pidempääki kestäviä kuten nyt jauhot,suodatinpussit,murot ja makaroonit, jotka vaihtelevat viikoittain esimerkiksi viimeviikolla ostettiin pyykinpesuainetta ja tiskikone tabletteja jolloin loppusumma on vähän suurempi, mutta me ostetaan yleensä isoja säästöpakkauksia jotka kestää 1-1,5kuukautta meillä.

Hedelmiä meillä kuluu nykyään paljon kun joonatan haluaa vielä ruuankin päälle mandariinia tai banaania. Puuroa kuluu myös reippaasti kun pikkuherra vetää aamuisin ja iltaisin ison miehen annoksen hillon ja maidon kanssa, joskus jos iltapala venyy kauhea myöhäksi saattaa jonsku syödä muroja, kuvan murot olikin enemmänkin isomman herran ostos ;) Lihat ostetaan yleensä isommissa paketeissa ja jaan niistä eripäiville, näin säästyy hinnassa ja roskissa. 

Pyrin joka viikko tekemään ainakin yhden kalaruuan, ja loput tuleekin sitten kanasta ja jauhelihasta yleisimmin. En osaa sanoa millaisia ruokia meillä tehtäisiin eniten, yritän vaihdella mahdollisimman paljon ja kokeilen usein uusia reseptejä. 

sunnuntaina voisin sitten tehdä päivitystä siitä mitä kaikkea meillä näistä ostoksista tehtiin viikon aikana, jos vaan muistan ottaa kuvia :)