sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Raskas viikko

Ukko lähti ruotsiin maanantaina, viikko on vierähtänyt kyllä tavallaan nopeeta kun on tuntunut että tää on ollut yhtä suoriutumista päivästä toiseen. Nyt onneksi on vapaata ja saadaan rauhassa touhuta joonatanin kanssa kotona ja vappukin on tiedossa, eikä siihen nyt enään niin kauaa mene että pappakin saadaan kotiin taas hetkeksi. 

Ennenkun paipatettiin pappa ruotsiin yritettiin viettää pääsiäistä niin että kaikille jäis mahdollisimman hyvä mieli, perjantaina oltiin miehen isovanhemmilla syömässä ja siitä joonatan lähti pikkumummilaan yöksi muiden lasten kanssa, ja me istuttiin iltaa meillä. Aamulla käytiin hakemassa joonatan kotiin päikkäreille ja siitä lähdettiinkin sitten trullittelemaan ja siinähän se päivä vierähti vaikka kierrettiinkin vaan kummisedän luona, enolassa ja pikkumummilassa.


Sunnuntaina käytiin testaamassa uusi sisäleikkipuisto täällä vaasassa, se oli joonatanista huippukiva, itekki tykkäsin et oli justiin soppeli tollaseks vähä spesiaaliksi. Riehumisen jälkeen maistui ruoka ja unikin pikku herralle!


Nyt sitte papan lähdetty ollaan ulkoiltu niin paljon kuin mahdollista kun on niin kauniit säät ollu, joonatan on oppinut jo sanomaan "piha" kun haluaa ulos ja alottaakin heti aamupalan jälkeen hokemisen. 


Eilen lähdettiin kummipojan ja sen äidin ja tädin kanssa vähä puistoilemaan ja raxiin herkuttelemaan, joonatan oli aivan silmät soikeena kun oli niin paljon eri jälkiruokia tarjolla. Vähä jännitin että onko aivan turha reissu kun ei jätkälle yleensä pitsa uppoa, mutta siellähän olikin kaikkea muuta soppelia joonatanille ja kun sai vielä dipata niin silloinhan mikä vaan menee alas. 


Ja tänään ollaankin vietetty rauhallinen sunnuntai ulkoillen, syöden hyvin ja kavereiden kanssa. Nyt on hyvä alottaa uusi viikko jos siitä tulisi vähän helpompi noin henkisellä tasolla.




torstai 17. huhtikuuta 2014

Materiaonnea ja puolivuotiset

Miehen suku on erittäin kätevää porukkaa  käsistään, joululahjaksikin sateli kaikkea ihanaa itsetehtyä ja persoonallista. Oon kauan jo halunnut olkkariin sisustustikkaat joissa on hyllyt ja mies oli sitten mummilleen maininnut ja nyt meillä seisoo sisustustikkaat ja mä olen häpi! 



Alemmassa kuvassa näkyvät paperinarupallotkin saatiin jouluna, olin ettiny jo riisipaperipallovaloja ja jouluna olin onnesta soikea kun paketista ilmestyi nuo, nekin siis itsetehdyt! 

Hyllylle löytyi suurin osa tavaroista jo ennestään, mutta kasvit ja kehyksen joonatanin 1-vuotis kuvaan hain eilen kun olin aikani tavaroita siirelly ja vaihtanu. Bonsai puu on kyllä ollut päässä siitä asti kun aloin tikkaista haaveilla, pitihän se siihen sitten hakea, muratti tuli plantagenissa ekana vastaan ja sain jonkun näkösen ahaa elämyksen, ja onhan se ny justiin sopiva!



Kiertelin kaupoissa myös kun etin meidän kummitytölle puolivuotislahjaa ja tottakai mä löysin sitte joonatanillekkin ale rekeistä jotain, just ehdin kehua kuinka kesäks on jo kaikki. 




Mukaan lähti siis kahdet farkkushortsit lidexistä ja kaksi pitkähihaista seppälästä, kaikki nämä oli -70% alennukseesa ja yhteensä niille tuli hintaa 19.95€ 
 
Eilen oltiin siis juhlimassa kummitytön puolivuotisia, kamalaa kun aika menee hirveetä vauhtia. Lahjaksi vietiin legginssit,tunika,farkkushortsit ja aurinkolasit! :)
                         



sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kirppistelyä

Kierreltiin kirppiksillä kattelemassa kevät ja kesä kamppeita, ja hyvin löytyikin. Ensimmäisenä mukaan tarttui fleece haalari, se on kokoa isompi mitä Joonatan nyt käyttää, mutta ei kuitenkaan liian iso ja on varmasti siis sopiva vielä syksylläkin. 


Seuraavalta kirpparilta mukaan lähti kahdet kengät, nahka kengät kevääksi ja crocsit kesäksi.



Ostin myös vähä aika sitten sade vaatteet facebook kirpparin kautta, olin tilaamassa uusia justiin ja sitten silmään osui setti jota oli käytetty vaan muutama kerta, kuosikin oli kivempi kun mitä kaupoista tällä hetkellä löytyi ja hinta 1/3 uusien hinnasta. 



Nyt on sitten kaikki kevät ja kesä vaatteet kasassa pikkuherralle, ehkä jotain shortseja ja ohkaisempia housuja vielä ostellaan mutta ei sekään välttämätöntä ole kun niitä kaapista löytyy. 




lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kevättä rinnassa

Kevät tulee vauhdilla ja se tuntuu, lähinnä tukkoisesta nokasta ja kuivista silmistä, mutta on myös rantautunu kodin laiton ja kevät siivouksen merkeissäkin. 

Sisustukseen on rantautunut uusia juttuja ja lisää on vielä odotettavissa kevään edetessä. Keittiössä vaihdoin astiat kaksioviseen kaappiin ja jätin kaapista ovet pois, ite tykkään vaikka vielä monesti tuntuu että olis vaan jättäny kaapin ovet auki.



Keittiöön saapui myös jo toinen uusista tarjoiluastioista jotka tilasin ja tykkään, kakkulautasia multa ei vielä tammikuussa löytynyt yhtään, nyt kaksi. Ei tarvi lainailla kyliltä ;)


Kakkulautasen mukana tuli myös olohuoneeseen uusia tyynyn päällisiä,niitäkin on tulossa vielä muutama lisää myöhemmin ja nämäkin oli osa liian isoja olemassa oleviin tyynyihin. Pitää joko tilata uusia tyynyjä tai muistella kuinka ompelukonetta käytettiinkään.



Ja rantautui meille näin kevään myötä miehen mukana tulppaanejaki piristämään!!


Mukavaa kevättä! :)




perjantai 11. huhtikuuta 2014

Tuliaisia mökiltä

Oltiin alkuviikko vanhempieni mökillä, ja lähitessä mukaan tuli muutakin kun matkatavarat. Löysin ulkorakennuksesta vanhan pärekorin joka on isäni mummun vanha pyykkikori, sain luvan tuoda sen meille ja tiesin sille paikankin, käyttötarkoitusta en vielä ole keksinyt mutta eiköhän sekin ajan kanssa selviä.


Kori pääsi keittiöön hyllyjen alle ja on juuri sopivan kokoinen siihen!


Sain myös pelastettua faffan ja fammun vanhan kahvimyllyn josta isä oli alkanut jo rapsuttamaan maalia pois, mä kun taas rakastan sitä tolla vanhalla vähän kuluneella maalilla, se sopii mun vanhan keittiö va'an kans mainiosti. Myllystä jäi vielä laatikko mökille mutta sen ehtii myöhemminkin.


Nyt näin alustavasti kahvimylly sijoittui valkoiselle hyllylle, mutta luulen että se vaihtaa paikkaa tai muut hyllyllä olevat tavarat vähän vaihtuvat!