sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhlaa, arkea ja arjen juhlaa!

Viime viikot on mennyt juhlahumussa eikä loppua näy! Juhlakausi startattiin joonatanin serkkutytön 2-vuotis juhlilla kesäkuun alussa, ja viikon päästä seurasikin seuraavan 6-vuotis juhlat. Jälkimmäisiin päivänsankari oli esittänyt tarkat toiveet kakun suhteen ja minä lupauduin niitä toteuttamaan, en ole mikään mestari leipuri mutta juhlat ja leipominen on mieluisaa puuhaa, siinä kehittyy ja oppii jatkuvasti ja mussa se herättää ainakin tunteita. Tälläkin kertaa voimasanoilta ei vältytty mutta se tunne kun onnistuu on niin jäätävän hyvä että se kannattaa, voi edes välillä todeta osaavansa edes jotain. 


Viikko sitten saatiin myös maailman matkaaja kotiin ja se oli meidän perheelle suurin juhla, ja kyllä huomaa että on kaivattu kun ei joonatan päästä pappaa mihinkään yksinään. Kotiutumisen kunniaksi herran toiveiden mukaisesti oli kunnon ruokaa eli lasagnea, ja jälkkäriksi kokeilin ensimmäistä kertaa pavlovaa!


Torstaihin asti menikin leppoisasti viettäen ja sitten startattiin auto kohti mökkiä ja juhannuksen viettoon, säät ei ollut mainiot mutta se ei haitannut. Ruoka oli hyvää, seura mitä mahtavinta ja joonatan tykkäsi kun sai olla pihalla koko päivän. Pääsi jätkä paljuunkin kylpemään ja sekös hauskaa oli. 


Nyt ollaan kotona käymässä yksi yö ja lähdetään takaisin mökille remontti hommiin, sieltä suunnataankin loppuviikoksi mun vanhempien mökille koira vahdiksi ja sinne tulee myös meidän kaksi kaveria. Matkalla sieltä kotiin onkin taas yhdet synttärit juhlittavana alkuviikosta ja loppuviikko meneekin kihlajaiskahvien ja illanistujaisten parissa, ja senkään jälkeen ei loppua näy. Noh tammikuussa sitten ehtii taas hengähtää. 


torstai 5. kesäkuuta 2014

Meidän päivä

Aamulla vastustaa, mua siis. Joonatan taas on aamuvirkku.

Hammaspesussa "minä itse" pääsee valloilleen, joonatan on sitä mieltä että äitin ei tarvi koskea hänen hammasharjaan ollenkaan. 

Näistä syntyy aamupala meille, ja kun mä keitän puuroa kattaa joonatan pöydän.
Ja eiku syömään!

Seuraavaksi valitaan vaatteet, mittari näytti jo +22 vaikka on aamu joten tänään on shortsi keli, jei!
Joonatan ei halua pukea kun tanssituttaa niin kovasti...

Kun on vihdoin saatu vaatteet päälle aloitetaan aamu siivous, yksi kone tyhjätään ja toinen täytetään, unilelut riviin ja sängyt siistiksi.

Äiti yrittää saada näistä apua jotta naamaa kehtaisi näyttää ulkona. 

Ja sitten voidaankin lähteä viemään roskia ja hiekkalaatikolle. Käytiin myös pienellä kävelyllä ja joonatan oppi sanomaan "auinko" 🌞

Ulkoa ei ole kiva tulla sisälle, mutta kun puhutaan ruuasta sujuu käsipesu ripeästi ja pian onkin joonatan jo pöydässä odottamassa. 

Ruuan jälkeen mennään nukkumaan, äiti saa odottaa unta joonatanin sohvalla. Kauaa siinä ei tarvi vartioida sillä kun joonatan painaa pään tyynyyn ei mene kun muutama minuutti että tuhina alkaa.

Päikkäreiden aikana ehdin huoltaa akvaarion ja kääntää pyykkiä, ja lopuksi istun ison kahvi kupin kanssa sohvalle...

Mutta muutaman kulauksen jälkeen alan kuuntelemaan että mikiköhän joonatanin unikilppari alkoi soimaan...
Kappas vaan kuka sitä painoikaan!

Vähän leikitään kassakoneella joka tarttui mukaan kirpparilta, osottautui muuten suureksi hitiksi meidän talossa. Ja sitten onkin välipalan vuoro, siitä vaan ei oikeen hyvää kuvaa saatu kun pappa soitteli ruokatauollaan.

Sitten pakataan kimpsut ja kampsut ja lähdetään ajelemaan katsomaan kummitätiä ja amanda vauvaa.
Joonatan tietää kyllä missä vauva asuu, jo tielle käännyttäessä alkaa takapenkiltä kuulumaan "vauva,vauva tiellä,vauva"

Janica ja amanda olikin jo lähtö valmiina ja me napattiin vaan kahvit mukaan ja mentiin takapihalle istumaan
Amandaa ei huvittanut poseerata kummitädille yhtään, muutenkin oli typerää kun tuuli naamaan ja piti pitää hattua. 

Sitten mentiin sisälle kun alkoi satamaan, sisällä joonatan piirteli ja tutki amandan leluja. Ja kummitädin luona sai vähän herkkujakin vaikka ei edes ole viikonloppu :O

Sitten lähdettiin kotia syömään ja iltapuuhiin, niistä vaan nyt ei myöskään kuvia ole kun puhelin oli varattuna papan kanssa höpöttämiselle. 

Uni tuli hetkessä, hyvää yötä rakas höpönassu<3 mä aijon viettää loppuillan näiden parissa!