sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kesää odotellessa

Yksi lastenvaate friikki ilmottautuu!
Ja kyllä meillä käytetään ihan tavallisia vaatteita eikä kuluteta järkyttäviä summia pojan vaatteisiin, suurin osa vaatteista ollaan tähän asti saatu mun kummipojan kerran käyttäminä tai ostettu kirpparilta, mutta oon hyvin tarkka siitä mitä puen pojalle päälle ja että on aina siistit vaatteet (enkä tällä tarkoita ainoastaan puhtautta). Meiltä löytyy vaatteista muumia,lohikäärmeitä,autoja ja lentokoneita, en ole mikään merkkivaate friikki vaan tykkään pukea poikaa värikkäästi ja lapsellisesti niinkuin lapsia kuuluukin. MUTTA toki meiltäkin löytyy vaatteita jotka on mun mielestä vaan niin älyttömän söpöjä minikoossa ja vielä kun poika ei sano vastaan niin aijon pukea sille päälle niitä mitä ei varmasti myöhemmin itse valitse, tai sitten valitsee sitä ei koskaan tiedä! 

Nyt aattelinkin esitellä vähän meidän kesävaate hankintoja, kaikki lähti nahkatakista joka jäi kummipojalta pieneksi ja oli sitten meille sopivaa kokoa


tästä tällä kertaa maksettiin 10€ ettei aina olla ihan vaan pummilla vaatteita saamassa ;) saatiin kaupan päälle sandaalit jotka oon hukannut eteisen kaaokseen johon en uskaltanut koskea ettei räjähdä. 

Takin kaveriksi sitten tilasin hm:stä lippiksen josta näkyy mun tän hetkinen suosikki väri, oh ihana minttu! Mukaan lähti myös valkoiset tennarit ja tiedän kyllä kuinka älytöntä on tilata puolitoista vuotiaalle pojalle valkoiset kengät, mutta niiden tarkoitus ei olekkaan palvella meitä kuin tämä kesä ja sitten ne saa heittää pois jos ovat huonossa kunnossa. Näin kyllä nyt myöhemmin että prismaan oli tullut samanvihreitä tennareita kuin tuo lippis on ja mun on niin vaikeaa olla ostamatta niitä! 



Kenkien ja lippiksen hinnaksi tuli 22euroa ja risat sisältäen postikulut kun ei meidän hmstä kyseisiä tuotteita löytynyt. 

Ja vielä kuva pikkuherrasta kesävarustusta kokeilemassa :) 



tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kuluneita päiviä

Viikonlopuksi lähdettiin mökille mun vanhempien kanssa, oli mukavaa ja joonatankin tykkäs kun sai olla mummun ja muffan kanssa. Mökkireissun aikana joonatan oppi sanomaan "vertti" ja kulkikin sitten vertti-koiran perässä ja komensi verttiä, samalla opittiin myös että vertti sanoo "hauhau" vaikka kissaksi karvakasan mieltääkin. Uutena sanana tuli myös "apuu" joka tarttui mummun tavasta hokea "oi apua" ja kyllähän sieltä viimein alkoi se "kiitti" tulemaan oikeaan kohtaan. 


Mökiltä tultessa käytiin kotona nopsaa vaihtamassa puhtaat vaatteet ja mentiin joonatanin kummitädin 21-vuotis synttäreille! Sieltä löytyikin pikkuvauva amanda joka on joonatanin silmätikku, meillä tehdään nykyään muutama asia vähän väliä niinkuin amanda vauva tekee, ja amandas täytyy aina silittää nätisti <3 kummityttö tulikin jo 5kk, pian juhlitaan puolikkaita synttäreitä:)

Eilen sain alottaa aamun rauhassa kun pojat paineli heti herättyä sepänkylään leikkimään, loikoilin ja join smoothien aivan rauhassa ilman yhtään aivojäätymistä. Siinä se aamupäivä sitten kului, joonatan kotiutu ja siivoiltiin, yhdeltä mulla olikin sitten aika hierojalle. Olin elämäni ensimmäistä kertaa hieronnassa kun sain tomilta vuosipäivänä lahjakortin tohon meidän vieressä olevaan day spahan, eihän siinä rentoutumisesta ollut tietoakaan mutta ainaki muuuuutama nikama on nyt takas paikallaan. Nyt hartiat on niin kipeet ettei siedä koskeakkaan!!


Illalla sitten julius ja sanna tuli kylään, pojat leikki ja me juteltiin mitä nyt ehdittiin. Kun vieraat lähti kipitti jonskunen sängylle ja yritti kiivetä sinne, oli vissii tullu vähä väsy pikkuherralle. Sinne se jäi nukkumaan ja mä askartelin vauvakirjojen parissa ja katoin mustia leskiä. 







lauantai 1. maaliskuuta 2014

Joonatan 1,5v

Joonatan on muutaman päivän päästä jo puolitoista vuotta, ajattelin nyt kertoa pikku herran taidot ja temput.


Joonatan on aamuvirkku ja heti herättyään täynnä energiaa, eipä se energiataso siitä laske päivän aikana kylläkään. Omaa tahtoa löytyy välillä vähän liiaksikin, mutta pärjääpä myöhemmin elämässään kun tietää mitä haluaa eikä luovuta helpolla. Luonteeltaan poika on kiltti ja lempeä, ei ilkeyttään tee pahaa. Valppautta ei myöskään puutu ja joonatan on aina asialla kun jotain tapahtuu, mikään ei jää pieniltä silmiltä huomaamatta. Kaikessa mitä joku tekee pitäisi saada olla mukana, joonatan on aina auttamassa asiassa kuin asiassa. Rakkautta satelee kun ollaan hyvällä tuulella, meillä ei kyllä varmasti ole yhtään päivää ilman ettei joonatan jakaisi pusuja ja haleja<3 



Tällä hetkellä suurin kiinnostuksen kohde on ehdottomasti kaikki laitteet mistä on mahdollista soittaa musiikkia, kännykän tai tietokoneen nähdessään joonatan alkaa samantien hokemaan "boom kah,bom kah jee" robin fani siis löytyy täältäkin ja kun joku sitten laittaa musiikkia niin joonatan alkaa tanssimaan. 

Leluista joonatan mieluiten katselee kirjoja, tekee nuppipalapelejä tai laittaa palikoita sopiviin reikiin, On myös superkivaa tuhota toisten lego rakennelmat!  Satua joonatan ei jaksa vielä kuunnella vaan kääntää sivuja kokoajan ja osoittelee kuvia, enimmäkseen toistetaan vaan mitä kuvissa on. Joonatan on kauhean kiinnostunut leluista joilla muut leikkii, mutta esimerkiksi vauvoille ja koirille luovuttaa lelut heti ilman pienintäkään epäröintiä, kavereiden kanssa sitten vähän takutaan että kummalla se lelu nyt olikaan.


Sanoja joita puolitoista vuotias osaa:
Äiti
Pappa
Papa (napa)
Kissa
Poppaa
Api (apina)
Pöpö (pöllö)
Ama (amanda)
Anna
Tuo
Tätä
Uffa (muffa)
Mmu (mummu)
Älä huua 


Taitoja joita ponskunen osaa: 

-Kiivetä syöttötuoliin itse
-Syödä itse
-Pyyhkiä paperilla suun ja pöydän
-Mennä potalle ku käsketään, tosin vaippa päällä.
-Kutittaa toisten varpaita
-Viedä roskat roskiin tai ainakin lähemmäs roskista
-Siivota lelut koriin
-Pestä hampaita, omia ja muiden
-Paijata nätisti
-Viedä asioita ihmisille kun pyydetään
-Jakaa omastaan
-Juosta
-Hypähtää
-Riisua
-Näyttää missä napa, varpaat ja nenä
-Laittaa cd soittimen päälle
 

Sellainen puolivuotias meillä asustaa!:)