maanantai 11. elokuuta 2014

Zoolandia ja Ikea

Kaksi viikkoa sitten lainattiin mun vanhempien asuntoautoa ja lähdettiin vähän kesäloma reissuun, oltiin netistä katseltu liedossa sijaitsevaa zoolandiaa ja päätettiin lähteä katsomaan millainen paikka se on. Vieressä sijaitseva ikea myös houkutteli kun pentu roikkui uhkaavasti pinnasängyn reunojen ulkopuolella joka ilta, juniori sängyn hankita oli siis pakollinen ja jatkettava malli mielellään.



Joonatan oli aivan onnessaan jo pelkästään "matkaautosta", se oli ehdottomasti reissun ykkös juttu. Poika sai istua isin kanssa etupenkillä josta näki joka suuntaan, matkan aikana opittiin myös nostamaan käsi muille karavaanareille, toki se saattoi nousta myös pakettiautoille ja rekoille, mutta ylimääräinen tervehtiminen ei koskaan ole pahasta. Autolla meno oli niin kiinnostavaa että kummallakaan matkalla ei aika käynyt pitkäksi kuin vasta ihan justiin ennen perille pääsyä, päiväunet maittoi myös asuntoauton täristessä



No mitäs sitten Zoolandiassa olikaan, tekemistä koko päiväksi ainakin! Mihinkään laitteisiin Joonatan ei uskaltanut, mutta pomppulinnat oli aivan huippuja, kiipeilytelineissä aika kului myös mukavasti ja erilaiset eläimet viihdytti meitä tempuillaan. Pikku herra kävi myös pulikoimassa kesken kuuman päivän ja sateen yllättäessä löytyi sisätiloista puuhaa pikkuväellekkin. Mielestäni paikka oli sopiva meille sillä tarjontaa oli myös pienemmille lapsille, jäin ainoastaan kaipaamaan enemmän jotain mitä aikuinen olisi voinut tehdä yhdessä lapsen kanssa, esimerkiksi polkuautoja tai veneitä joihin olisi mahtunut myös aikuinen. Muuten uskon että paikasta löytyy kyllä koko perheelle tekemistä ja puuhaa koko päiväksi, vaikka lapset olisi hyvinkin eri ikäisiä.





Yhtenä sadepäivänä sitten poikettiin ikeaan hakemaan Minnen juniori sänkyä ja siihen patjaa, mukaan tarttui myös muoviastioita ja essut joonatanille, sekä junarata. Kotia päästyä vaihdettiin sitten huoneita ja koottiin joonatanille sänky, hyvin on poika tottunut uuteen sänkyyn ja nyt nukahtaminen sujuu jo sukkelasti. Leluja karsin myös isolla kädellä kun nuo 2-vuotis synttäritkin häämöttää nurkan takana, kaikki vauvalelut  meni varastoon ja jäljelle jäi legot,autot,junarata,kirjoja,palapelit sekä jotain yksittäisiä leluja kuten kassa- ja tietokone. Huone on pysynyt huomattavasti siistimpänä ja poika jaksaa keskittyäkkin enemmän yhteen leikkiin kun ei laatikko ole täynnä miljoonaa eri vaihtoehtoa. Muut lelut saakin pakata mökille, siellä olkoon sitten sekasorron valtakunta lelujen maailmassa :)


Niin ja mökistä puheen ollen, ostettiin yhdessä miehen siskon perheen kanssa mökki. Kauppakirjoja ei ole vielä tehty, mutta laina haettu ja nyt vaan odotetaan rahojen saapumista. Ehkä mahdollisesti myös luvassa projekteja siihen liittyen, se vaan vaatii muiden omistajien suostumuksen, mutta ainakin meidän osan laittoa voin raportoida :) mutta niistä hommista myöhemmin sillä mökin kanssa ei pidetä mitään kiirettä.

Tämmöstä meille tähän loppukesään,syksy se jo kurkkii nurkan takana, apua!